Bemutatkozó

Bemutatkozás - Utazó Planetárium

A természet egyik nagyszerű látványossága a gyönyörű csillagos égbolt derült, sötét éjszakákon. Csendesen vonulnak keletről nyugatra a csillagképek, melyek a mai ember számára is csodálatos szórakozást nyújtanak.

Ön is szeret a csillagos ég alatt ábrándozni? 
Érdeklik az égbolton megfigyelhető jelenségek mögött rejlő természeti törvények? 
Szeretné jobban megérteni az égbolton megfigyelhető égi "tüneményeket"? 

Percek alatt felállítható utazó planetáriumunkba belépve lelkes csillagászok tolmácsolásában az Ön szeme láttára elevenedik meg az éjszakai égbolt.

Élje át velünk a titokzatos Univerzum rejtelmeit!

Utazó Planetárium bárhol az országban! 

Planetáriumi előadások általános- és középiskolákban, óvodákban, céges és városi rendezvényeken, művelődési központokban! Iskolanapra, gyereknapra, természettudományos foglalkozásként tudományos és egyben élvezetes program mindenkinek! 

Rólunk mondták:

„Misztikus volt, és a látványon kívül rengeteg ismeretet nyújtott.” (Nagyveleg)

 „Színvonalas előadásokat láttunk, felkészült, segítőkész, türelmes szakemberekkel. A gyerekek megismerték és karnyújtásnyira kerültek a csillagokhoz, melyek eddig elérhetetlennek tűntek számukra. Élményekkel telve távoztak.” (Bicske)

 „Mindenkinek nagyon tetszett, köszönjük.” (Budapest, Pestszentimre)

 „A kollégák és a gyerekek részéről is pozitív vélemények hangzottak el. Olyan programnak tartották, amelyet akár minden tanévben meg kellene rendezni! A tartalom és a látvány gyerek közeli és jól érthető volt.” (Budapest, Újpest)

 „Mind a diákok, mind a pedagógusok nagyon hasznosnak és élvezetesnek tartották az előadásokat. Fantasztikus volt a mesés előadás a "kicsik" számára.” (Gyulafirátót)

 „Információban gazdag, színvonalas előadásokat láthattunk.” (Beremend)

CÉGÜNKRŐL

A feltűnő, érdekes, vagy éppen félelmet keltő égi jelenségek azok figyelmét is felkeltik, akik nem foglalkoznak rendszeresen az égbolt megfigyelésével. Fényes üstökösökre, tűzgömbökre már az emberiség korai időszakában is felfigyeltek. Az iparosodás előtt, illetve a korábbi történelmi időkben is, amikor a mindennapi élet arra kényszerítette az embereket, hogy több időt töltsenek a szabadban, az éjszakai ég teljes pompájával a legtöbb ember életének megszokott része volt. Nem csak a kor tudósai, hanem például a pásztorok, akik éjszaka őrizték nyájaikat, vagy a hajósok pontosan ismerték a Hold és a bolygók szabályos járását és a kevésbé megjósolható jelenségeket is. A mai ember számára is csodálatos szórakozást nyújthat a csillagos égbolt megfigyelése derült, sötét éjszakákon.

A digitális planetárium új lehetőséget teremt arra, hogy megismerjük a csillagos égbolt jelenségeit, megértsük az égi jelenségek hátterében húzódó természeti törvényeket. Szeretnénk azokkal is megismertetni az égbolt jelenségeit, akiknek - mivel nagyvárosokban élnek - nincs nagyon lehetőségük az éjszakai égboltot teljes pompájukban megfigyelni. A planetárium amellett, hogy lehetőséget ad az égi jelenségekben való gyönyörködésre, mint például a bolygók, csillagködök, távoli galaxisok, segít a világegyetemről és a körülöttünk lévő világról kialakított képünk bővítésére, mélyebb megértésére.

Az Utazó Planetárium csapata hisz abban, hogy a csillagászati és űrkutatási ismeretek nemcsak szemgyönyörködtető képeket jelenthetnek, hanem látogatóink betekinthetnek a csillagok lenyűgöző világába, megismerhetik a csillagos égen megfigyelhető szabályosan és szabálytalanul ismétlődő jelenségeket, melyek megfigyelése indította el az emberiséget a természettudományos fejlődés máig is tartó útján. Emellett szeretnénk elősegíteni a csillagok és a bolygók szabad szemmel vagy távcsővel történő megfigyelését is, hisz a planetáriumban megismert jelenségeket mindenki nyomon követheti maga is. 

Cégünkről

Az Utazó Planetárium tudományos és ismeretterjesztő céget okleveles csillagász kutatók és egyetemi oktatók hozták létre azzal a céllal, hogy látványos és szórakoztató formában ismertesse meg a csillagok távoli világát, és kedvet teremtsen az éjszakai égbolt szabadszemes vagy távcsöves megfigyeléséhez. Cégünk rendelkezik egy hordozható digitális planetáriummal, valamint egy felfújható planetáriumi kupolával, mellyel már az ország számos általános és középiskolájában, művelődési házában, óvodájában jártunk, emellett több rendezvényen is részt vettünk, ahol hosszabb/rövidebb ismeretterjesztő műsorokkal szórakoztató formában ismertettük meg az égbolt csodáit a közönséggel.

 iskolaplanetárium - mobilplanetárium - vándorplanetárium - planetárium - vándor planetárium - mobil planetárium- utazó planetárzoplanetarium - #utazoplanetarium - #planetárium

Hivatalos céginformációk, közlemények:

Bejegyzett szlogen:  "Mesél az ég, karnyújtásnyira az Univerzum!"  ®

Utazó Planetárium   ®
Wanderplanetarium  (Ausztria, Németország területén) / Travelling Planetarium (angol megnevezés)  (TM)

Hivatalos név:  Utazó Planetárium Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
Rövidített elnevezés: Utazó Planetárium Kft.
Székhely: 1117 Budapest, Nádorliget utca 5/A.
Adószám: 24085874-2-43 , Cégjegyzékszám: 01 09 989779
Bankszámlaszám: 10918001-00000106-95380004 UniCredit Bank Hungary Zrt.

Hivatalos mérlegadatok és közzététel helye:  e-beszamolo.im.gov.hu